Βιογραφικό

Η Μαριάντζελα είναι ιδρυτικό μέλος και διευθύντρια των Athens Lindy Hop. Έμαθε Lindy Hop το 2004 στο Λονδίνο και μαζί με την συγχορεύτριά της Μαρία-Νεφέλη Αμπατζή, έφεραν για πρώτη φορά τον χορό αυτό στην Αθήνα το 2008 και ξεκίνησαν τη swing χορευτική σκηνή (ως Athens Swing Cats και λίγους μήνες μετά ως Athens Lindy Hop) διοργανώνοντας τα πρώτα μαθήματα και πάρτυ. Χορεύει, διδάσκει, και χορογραφεί όλους τους Swing χορούς (Lindy Hop, Authentic Jazz, Charleston, Collegiate Shag, Rock 'n' Roll, Blues).

Διδάσκει καθημερινά στη σχολή της αλλά σε ετήσια βάση διδάσκει και κάνει performances στo εξωτερικό και σε μεγάλα διεθνή Swing φεστιβάλ με τα μεγαλύτερα ονόματα δασκάλων. Συνεργάζεται στενά με τους κορυφαίους Simon Selmon και Paul Crook στο Λονδίνο όπου και παραδίδει ετήσια workshops καθώς και με τον πατέρα του σύγχρονου Shag και θρύλου του LA style Lindy, Steve Sayer με τον οποίο έχει διδάξει στο διεθνές φεστιβάλ Rock That Swing και έχει χορέψει με την Ευρωπαική ομάδα του Euroshag στο ίδιο φεστιβάλ. Το 2017 συμμετείχε στην ομάδα του Steve Sayer, “LA Jitterbug” με την οποία κατέκτησαν την τρίτη θέση στην νικητήρια πεντάδα στο διεθνές φεστιβάλ Camp Hollywood του Los Angeles στην κατηγορία Open Team. Το 2019 βγήκε φιναλίστ στο mix & match Shag competition στο LA Shag Festival το κορυφαίο φεστιβάλ αφιερωμένο στο Collegiate Shag στο Los Angeles.

Έχει σπουδάσει Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατέχει ΜΑ από το University of London, στον τομέα American Studies. Από μικρή ηλικία είχε λάβει εκπαίδευση κλασσικού μπαλέτου, Tap (κλακέτες), Μusical Theatre Jazz, και Rockabilly Jive που της έδωσαν μια καλή βάση και ένστικτο για να μεταβεί εύκολα στον ατελείωτο και σαγηνευτικό κόσμο του Lindy Hop και της Jazz, ενώ λατρεύει να εκπαιδεύεται και σε αυθεντικούς Λατινοαμερικάνικους παραδοσιακούς χορούς αλλά και διάφορα street  και subculture dances που έχουν έμφαση στον ρυθμό όπως Funk, Soul, Boogaloo, Northern Soul.

Aπολαμβάνει ιδιαιτέρως να διδάσκει χορογραφίες σε γυναικεία groups και το 2012 έστησε το chorus line με το όνομα “Bowl Of Cherries”. Ένα γυναικείο group με την αισθητική των chorus girls των μιούζικαλ του παλιού Χόλυγουντ και του Broadway δίνοντας σάρκα και οστά σε μία από τις πρώτες πιο ελκυστικές για εκείνη παιδικές εικόνες που την έκαναν να αγαπήσει τόσο αυτούς τους χορούς. Οι χορογραφίες της αυτές, έγιναν γνωστές και έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τη διεθνή σκηνή του Swing και των Chorus Lines ανά τον κόσμο, ενώ το 2017 η διεθνούς φήμης χορεύτρια και πρωταθλήτρια του swing και της Authentic Jazz, Sharon Davis αγόρασε για επαγγελματική χρήση, μία από της πιο δημοφιλείς χορογραφίες της Μαριάντζελας, το “Turn on The Heat”. Η Μαριάντζελα είναι μια εξαιρετική χορογράφος με φαντασία και έχει χορογραφήσει για θέατρα, τηλεόραση, μουσικά βίντεο και διάφορα events ενώ κάποιες χορογραφίες της έχουν αναπαράγει στο εξωτερικό από χορευτικές ομάδες και σχολικές θεατρικές ομάδες απο Αγγλία και Αμερική.

Με αφορμή την αγάπη της για πολλούς διαφορετικούς χορούς, μουσικές και εκφάνσεις της vintage αισθητικής εμπνεύστηκε το ετήσιο Vaudeville Revue των Athens Lindy Hop. Ένα θέαμα ποικιλιών, κατά την παράδοση των παλιών βαριετέ των αρχών του 20ου, με διαφορετικά μεταξύ τους νούμερα, από χορό και τραγούδι μέχρι κωμικά σκετς και ακροβατικά. Είναι εμπνευστής των ετήσιων θεμάτων και των χορογραφιών, art director, χορογράφος, φωτίστρια και δημιουργός των κουστουμιών των ετήσιων Vaudeville Revues.

Σαν δασκάλα βασίζεται πολύ στη μετάδοση της τεχνικής με τον πιο απλό και ξεκάθαρο τρόπο και ενώ λατρεύει το styling πιστεύει στο να αφήνει τον μαθητή να βρει τη δική του προσωπικότητα. Η Μαριάντζελα, λατρεύοντας και έχοντας πολύ ειδικές γνώσεις πάνω στις vintage μουσικές (Swing, Traditional Jazz, Rhythm 'n' Blues, Rock 'n' Roll, Rockabilly, Country, Blues, Soul, Vintage Latin, Funk) είναι εξαιρετική Dj ενώ επί τρία χρόνια διατηρούσε τη δική της ραδιοφωνική εκπομπή “The Swing Lounge” στον Pepper 96,6 με εξειδίκευση στις vintage χορευτικές μουσικές από τα 20s ως τα 70s.